Robotske kosilnice

Robotske kosilnice so vse, kar potrebujete za popolno zelenico.

Večji tehnološki premiki so opazni tudi na področju avtomatizacije in digitalizacije domačih opravil. Čeprav so robotske kosilnice na trgu prisotne že nekaj let, so zaradi vse hitrejšega tempa življenja in stresnih služb vse bolj priljubljen vrtni pripomoček postale šele v zadnjem času. Po zaslugi iznajdljivih strokovnjakov se robotske kosilnice ponašajo s številnimi atributi. Vaša zelenica vsa navodila prejema preko pametnega računalniškega sistema, vgrajenega v ohišje. Napredni moduli in digitalne zmožnosti omogočajo, da je košnja do potankosti nadzorovan proces, saj poteka samo po predhodno odmerjenem prostoru. Podobno kot notranji sesalci imajo robotske kosilnice zmožnost natančne ocene, kdaj je čas za polnjenje in se do polnilne postaje zapeljejo brez človeške pomoči. V naši ponudbi boste našli vse, kar potrebujete za lepo urejeno trato po ugodnih cenah.

Kaj je dobro vedeti pred nakupom robotske kosilnice?

Robotske kosilnice so izredno tihe, saj njihov hrupni nivo znaša le okrog 70 dB (A). Za primerjavo in dokaz še podatek, da navadne kosilnice dosegajo hrupne vrednosti do 100 dB (A). Košnje skorajda ne boste slišali, vašim sosedom pa privoščili mirne popoldneve brez hrupa.

Večina kosilnic dobro kljubuje tudi večjim naklonom do 45 % in se dobro znajdejo tudi na razgibanemu terenu. Zadnja kolesa so dodatno ojačana, da se pripomoček med košnjo ne prevrne in je še dodatno fiksiran na travnato površino. Večji problem za robotske kosilnice predstavljajo globje luknje ali izrazito neenakomeren teren, ki vsebuje veliko prodnatih materialov in kamnin.

Med košnjo trave robotske kosilnice ne ogrožajo živali ali otrok. Naše stranke pravijo, da se domača žival na novo pridobitev hitro privadi in se temu primerno ne zadržujejo na območju, ki je namenjen košnji. Za še več varnosti so vsi izdelki opremljeni z občutljivimi senzorji, ki se ob naletu na oviro avtomatsko preusmerijo drugam. Ob slučajnem zadetku ali nerešljivi prostorski situaciji se kosilnica tudi ustavi.

Ste vedeli, da obstajajo različni načini košnje, ki na zelenici ustvarjajo zanimive vzorce? Želite, da vaša trata izgleda kot nogometno igrišče? To sedaj omogočajo različni programi košnje, vgrajeni v sistem robotske kosilnice. Pričarajte nasmeh na obrazu svojih nogometnih navdušencev s programom »navidezno naključen vzorec« in jim polepšajte nedeljsko igro.

Lahka, okretna in tiha.

Prosti čas namenite druženju s svojimi najbližjimi in košnjo trave prepustite strokovnjakom. Robotske kosilnice znanega švedskega proizvajalca stojne opreme Husqvarna® samodejno skrbijo za vzdrževanje vašega vrta in vašo zelenico spreminjajo v pametni vrt. Delovanje pripomočkov za košenje lahko spremljate preko aplikacije Automower® Connect, kjer lahko s samo enim klikom upravljate s kosilnico in jo po potrebi preusmerjate.

Kosilnice se med seboj razlikujejo glede na doseg oz. širino delovnega območja. Husqvarna Automower® je zasnovana tako, da lahko brez težav doseže tudi višjeležeče površine in dobro obvladuje ožje prehode. Uživajte v številnih pametnih in tehnološko dovršenih funkcijah, ki jih nudijo robotske kosilnice. Čas košnje naprava sproti prilagaja glede na rast trave in višino travnatih bilk. V primeru, da se opravljate na pot, lahko kosilnico ročno ugasnete ali nastavite čas, ko želite, da se košnja nadaljuje. Vse naprave so primerne za košnjo v vseh vremenskih razmerah, priporočeno je, da naprave ne izpostavljate prevelikim vročinskim naporom.

Pametni vrtovi so tu.

Automower® Connect je z GPS sledenjem podprt modul, ki omogoča natančno lociranje robotske kosilnice na obširnejših travnati površinah, kot je golf igrišče. Poleg tega pametni sistem omogoča prilagajanje košenja glede na rast trave in prepozna ovire na delovnem področju.

Ob naletu na oviro kosilnica spremeni svojo pot tako, da se čimbolj izogne možnosti ponovnega trka. Med košnjo jo boste brez slabe vesti spustili z oči in v miru vrtnarili brez prekinitev. Za svoje delovanje ne potrebuje bencina in ima vgrajen zmogljiv akumulator. Vsaka naprava pravočasno zazna pomanjkanje moči in se samodejno priklopi na polnilno postajo.

Avtonomnost in proaktivno načrtovanje košnje robotskim kosilnicam omogočata košnjo v različnih vremenskih razmerah in na razgibanih področjih. Ker je naprava skoraj neslišna, lahko kosi tudi v nočnem času.

Oddaljen nadzor preko GPS sistema vam bo omogočil natančen vpogled v delovanje naprave kjerkoli in kadarkoli. Pred krajami zaščitene robotske kosilnice bodo svojo nalogo lahko opravljale tudi na obsežnejših travnatih območjih.

Najboljši vrtni pomočnik!

Če ste lastnik večje zelenice se boste verjetno strinjali, koliko predanosti, konsistentnosti in dela je potrebnega za nego lepe trate. Olajšajte si delo in izberite kakovostne robotke kosilnice, ki bodo postale vaši najboljši vrtni pomočnik. Sofisticiran sistem nudi dobro podporo delovanju, GPS sledenje pa poskrbi, da boste vedno vedeli, kje se naprava nahaja. Vsi naši izdelki ustrezajo najvišjim standardom kakovosti, za kar so zaslužni svetovno znani inženirji.

Vam primanjkuje časa, a ostajate sužnji svojega vrta? V svoj vrt vnesite tehnološke nadgradnje, na katere se lahko zanesete. Košenje poteka po metodi mulčenja, kar pomeni, da se trava na kratko prirezuje in jo enakomerno razpihuje po površini. Strokovnjaki in botaniki to vrsto košnje, ki jih opravljajo robotske kosilnice podpirajo, saj rastlin ne uničuje ali jih prikrajša za dovod hranil. Na ta način se v zemljo vnaša več hranil, saj zelenice ne pokriva zadušljiva travnata odeja.

Vse vrtne kosilnice se ponašajo z izredno tihim sistemom delovanja, ki bolj spominja na brnenje kot košnjo trave. S pomočjo mehanizma Automower®, ki vašo trato enostavno razdeli na kvadrante, bo košnja še bolj prefinjena in natančna. Napravo pred krajami varuje tudi GPS sistem. Zanesljive vrtne kosilnice s pomočjo točkovne košnje skrbijo za optimalno pokošeno travo in cikle prilagajajo glede na vremenske razmere. Travnih bilk ne poreže, ampak nežno pristriže, s čimer se ohranja zdrav videz trate brez rumenih vršičkov. Ostanki trave so lepo razdrobljeni po površini in delujejo kot hranila. Odpadnih bilk tako ne bo potrebno pospravljati, saj za vse poskrbijo pametni sistemi, katerih nosilke so robotske kosilnice.

Ste vedno sanjali o vrtnarju, ki bi namesto vas skrbel za košnjo trave? Samostojne robotske kosilnice razblinijo vse skrbi, povezane z nego trave, saj same predvidevajo, kdaj je najbolj optimalen čas za košnjo. Ergonomsko oblikovna rezila delujejo po celotni dolžini, kar preprečuje neenakomerno striženje na različnih naklonih. Po trati se premika po posebnem vzorcu, ki zagotavlja, da za seboj ne pušča sledi.

Največji kriterij za izbiro igra velikost delovne površine, saj se modeli med seboj razlikujejo glede na doseg. Prav tako je potrebno oceniti tudi težavnost terena in naklon (do 45 %). Robotske kosilnice, ki ne ustrezajo tem kriterijem, se bodo namreč hitreje obrabile in jih boste morali posledično pogosteje menjati.

Vsekakor se splača naprave redno servisirati. Za večje površine je smotrna tudi zamenjava nožev (1-2 krat na leto) in pregled plastičnega ohišja. Za še daljšo življenjsko dobo kosilnico redno čistite, predvsem špranje, ki se nahajajo v bližini rezil.

Seveda. Ročne kosilnice nimajo omejite glede števila površin, vendar boste morali vrtni pripomoček med območji prenašati ročno. Tudi nastavitve in profil košnje boste morali prilagajati sproti.

Da. Pri tem bodite pozorni le na to, da je ne povozite z avtomobilom ali kako drugače poškodujete..